Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

Impreuna in lupta impotriva discriminarii

Share This Post

Comunicate / Evenimente

Primul workshop social din Campania de nondiscriminare din Harsova

Primul workshop social din Campania de nondiscriminare din Harsova

Luna trecuta am organizat primul workshop social din campania RED (Respect, Egalitate, Diversitate) de promovare a nondiscriminarii din Harsova– „Cum isi apara intreaga comunitate copiii, indiferent de nationalitate sau etnie”, din proiectul ADMIS.

Peste 30 de beneficiari ai proiectului ADMIS din zona de vest a orasului Harsova, din grupuri vulnerabile si reprezentanti ai autoritarilor publice locale din oras (primarul orasului – Viorel Ionescu, seful Politiei Locale – Radel Adrian Dogaru, reprezentantele serviciului de Protectie a Copilului – Liliana Lacusta, Mariana Geodoiu si Daniela Cojocaru), alaturi de specialistii de la Asociatia Brahma si Aliat, au participat pe 24 octombrie 2019 la primul workshop social din campania RED de promovare a nondiscriminarii.

Acestia au discutat despre problematica actuala a violentei asupra copiilor, inclusiv disparitii si rapiri, si ce pot face parintii pentru a preveni astfel de situatii, cum sa-si educe copiii, dar si despre importanta ca intreaga comunitate sa intervina si sa nu accepte nicio forma de agresiune, indiferent ai cui sunt copiii sau din ce categorie provin.

*Campania RED de promovare a nondiscriminarii si a valorilor culturale ale persoanelor de etnie roma, precum si importanta dialogului intercultural in comunitatea din Hirsova se deruleaza in
cadrul proiectului ADMIS – Măsuri integrate pentru categorii defavorizate din zona de Vest a orașului Hîrșova, județul Constanța, implementat de Aliat împreună cu partenerii săi, Primaria Orasului Harsova, Scoala Gimnazială Nr 1 Harșova, Gradinita Tic Pitic Harsova și Asociatie Brahma (POCU/18/4.1 Cod SMIS 101308).

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014- 2020 si are alocat un buget total de 23.256.837,99 de lei.
Prin acest proiect, 600 de persoane aflate în risc de sărăcie, din zona de Vest a orașului Hârșova, beneficiază timp de trei ani, până în septembrie 2020, de un set complex de măsuri de sprijin și de servicii integrate ce vizează întreaga familie, menite să le îmbunătățească viața. Vorbim de măsuri de ocupare pe piața muncii, sprijin antreprenorial pentru a-și deschide și gestiona propria afacere, inclusiv microgranturi, servicii educaționale pentru copii și părinți, servicii medico-sociale, de îmbunătățire a condițiilor de trai, juridice, precum și activități privind combaterea discriminării.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please wait...

Abonati-va la noutati

Doriti sa fiti anuntat de fiecare data cand publicam informatii noi? Introduceti adresa de email

Privacy Policy Settings